Resultaten petitie geweigerd

De Protestantse Gemeente Rotterdam-Zuid (PGRZ) heeft geweigerd de resultaten van de petitie Behoud Orgelzolders voor een waakzaam en weerbaar Rotterdam publiekelijk in ontvangst te nemen. Woensdag 7 juli 2021 zou Henk den Haan, ontdekker van de Orgelzolders, de gebundelde handtekeningen overhandigen aan Jitse Kok, waarnemend voorzitter van de PGRZ. De overhandiging zou plaatsvinden vóór de Breepleinkerk in Rotterdam-Zuid.
Om half vijf, het afgesproken tijdstip, stonden wél Henk den Haan, enkele ondertekenaars en bestuursleden van de Stichting Schuilplaats Orgelzolders Rotterdam bij de Breepleinkerk. Maar de vertegenwoordiger van de PGRZ schitterde door afwezigheid, omdat, zoals de verklaring luidde, zij de media aandacht rond het overhandigen van de petitieresultaten niet wilden.
Henk den Haan liet zich niet uit het veld slaan. Hij lichtte nogmaals het belang van het behoud van de Orgelzolders toe, en ging vervolgens, samen met enkele aanwezigen, naar het adres van de scriba van de Algemene Kerkenraad PGRZ. Daar overhandigde hij de map met de ruim 2100 handtekeningen.
De foto’s tonen Henk den Haan, enkele aanwezigen voor de Breepleinkerk, en het moment van overhandiging op het huisadres van de scriba.

Niet respectvol
Eric Matser, voorzitter van het bestuur van de stichting Behoud Schuilplaats Orgelzolders Rotterdam, noemt de houding van de PGRZ onbegrijpelijk. “Het is niet respectvol tegenover de duizenden ondertekenaars onder wie veel eigen gemeenteleden.”

Er zit weinig schot in de afhandeling van de kwestie. Het wachten is nog steeds op de uitspraak van de classicale commissie voor beheerszaken over het beroep dat de stichting Orgelzolders heeft aangetekend. De uitspraak van de burgerlijke rechter is eind augustus te verwachten.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is petitie002-768x1024.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is petitie001-768x1024.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is petitie003-768x1024.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is petitie004-768x1024.jpg