Rondleidingen

Rondleidingen najaar 2023

Boekingen zijn nú mogelijk

De rondleidingen over de Orgelzolders in de Breepleinkerk Rotterdam-Zuid kennen een vast patroon. Na het welkom vertelt de gids het verhaal van de drie Joodse echtparen die tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan duizend dagen verborgen leefden hoog in de Breepleinkerk, achter het orgel. De gezinnen van de koster en de dominee zorgden voor hen, bijgestaan door veel anderen. Alle betrokkenen overleefden de oorlog.

Eerst het verhaal, daarna de ladder op

Uw gids vertelt eerst het Orgelzolder-verhaal. Onder begeleiding van de assistent-gidsen volgt daarna een wandeling door en om de kerk, inclusief het beklimmen van de ladder naar een van de zolders (voor wie goed ter been is).

Het programma duurt ongeveer anderhalf uur.

Extra mogelijkheden voor scholieren en studenten

Schoolklassen en groepen studenten kunnen de Orgelzolders op bijna alle dinsdagen bezoeken, zowel ‘s ochtends als ‘s middags. De beschikbare data voor de laatste drie maanden van 2023 zijn te vinden op de pagina Onderwijsinstellingen kunnen als volgt boeken.

Mocht u de voorkeur geven aan een andere dag in de week, geef dan twee data op in het vak Mededelingen/vraag. Wij gaan vervolgens na of de Breepleinkerk en een van de gidsen beschikbaar is.

Zodra uw aanmelding binnen is, neemt onze coördinator contact met u op om een en ander te bespreken.

Voor individuele geïnteresseerden

Voor individuele belangstellenden is de eerste zaterdag van de maand gereserveerd. De vertelling begint om 11.00 uur.

Boekingen via de pagina Rondleidingen individu en/of kleine groep.

Voor groepen vanaf tien personen

Groepen volwassenen vanaf 10 personen kunnen voor een andere zaterdag of weekdag een rondleiding boeken. Stuur een mail naar: info@orgelzolders.nl met uw wensen en de coördinator neemt contact met u op.

Tarieven 2023

De stichting Orgelzolders moet voor elke rondleiding huur betalen aan de eigenaar van de Breepleinkerk voor het gebruik van het gebouw. Daarom zijn de tarieven voor de rondleidingen als volgt vastgesteld:

  • Per persoon € 12,50 te betalen bij binnenkomst in de Breepleinkerk met een pinpas. Contante betalingen zijn niet mogelijk.
  • Basisschool tot en met 30 leerlingen € 75 (voor elke persoon méér € 5). Betaling via een bankoverschrijving of bij binnenkomst in de Breepleinkerk met een pinpas.
  • Hoger en universitair onderwijs tot en met 30 studenten € 100 (voor elke persoon méér € 7,50). Betaling via een bankoverschrijving of bij binnenkomst in de Breepleinkerk met een pinpas.

Voor overige groepen gelden geen speciale tarieven meer. De deelnemers betalen € 12,50 per persoon