Rondleidingen

Rondleidingen eerste helft 2023

Boekingen zijn nú mogelijk

De rondleidingen over de Orgelzolders in de Breepleinkerk Rotterdam-Zuid kennen een vast patroon. Na het welkom vertelt de gids het verhaal van de drie Joodse echtparen die tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan duizend dagen verborgen leefden hoog in de Breepleinkerk, achter het orgel. De gezinnen van de koster en de dominee zorgden voor hen, bijgestaan door veel anderen. Alle betrokkenen overleefden de oorlog.

De ladder op

Onder begeleiding van de assistent-gidsen volgt na het verhaal een wandeling door en om de kerk, inclusief het beklimmen van de ladder naar een van de zolders (voor wie goed ter been is).

Voor schoolklassen en groepen studenten

Voor schoolklassen en groepen studenten zijn enkele tientallen ochtenden gereserveerd.  

De gids-van-dienst kiest het aanvangstijdstip in overleg met de docent of de schoolleider.

Reserveren via de pagina Rondleidingen van deze website.

Voor individuele geïnteresseerden

Daarnaast zijn de zolders op minstens één zaterdag van iedere maand open voor het brede publiek.

Reserveren via de pagina Rondleidingen van deze website.

Voor groepen vanaf tien personen

Groepen vanaf tien personen zijn ook welkom buiten de genoemde zaterdagen. Rondleidingen voor hen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van (assistent-)gidsen en de Breepleinkerk.

Onze coördinator onderzoekt graag met u de mogelijkheden (e-mail: info@orgelzolders.nl).

Tarieven 2023

  • Per persoon € 12,50 te betalen bij binnenkomst in de Breepleinkerk met een pinpas. Contante betalingen zijn niet mogelijk.
  • Basisschool tot en met 30 leerlingen € 75 (voor elke persoon méér € 5). Betaling via een bankoverschrijving of bij binnenkomst in de Breepleinkerk met een pinpas.
  • Hoger en universitair onderwijs tot en met 30 studenten € 100 (voor elke persoon méér € 7,50). Betaling via een bankoverschrijving of bij binnenkomst in de Breepleinkerk met een pinpas.
  • Andere groepen tot en met 25 personen € 250 (voor elke persoon méér € 10). Betaling via een bankoverschrijving of bij binnenkomst in de Breepleinkerk met een pinpas.

Tot ziens op de Orgelzolders!