Rondleidingen

Programma en tarieven

De rondleidingen over de Orgelzolders in de Breepleinkerk Rotterdam-Zuid kennen een vast patroon. Na het welkom vertelt de gids het verhaal van de drie Joodse echtparen die tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan duizend dagen verborgen leefden hoog in de Breepleinkerk, achter het orgel. De gezinnen van de koster en de dominee zorgden voor hen, bijgestaan door veel anderen. Alle betrokkenen overleefden de oorlog.

Eerst het verhaal, daarna de ladder op

Uw gids vertelt eerst het Orgelzolder-verhaal. Onder begeleiding van de assistent-gidsen volgt daarna een wandeling door en om de kerk, inclusief het beklimmen van de ladder naar een van de zolders (voor wie goed ter been is).

Het programma duurt ongeveer anderhalf uur.

Voor schoolklassen en groepen studenten

Voor schoolklassen en groepen studenten zijn de meeste dinsdagen gereserveerd, zowel ’s ochtends als ’s middags. Vul het formulier in op de pagina Rondleidingen/Onderwijsinstellingen en klik op verzenden.

De gids-van-dienst kiest het aanvangstijdstip in overleg met de docent of de schoolleider.

Ook op andere werkdagen zijn scholieren en studenten welkom. Stuur een e-mail naar info@orgelzolders.nl met uw wensen én uw telefoonnummer. De coördinator neemt contact met u op

Voor individuele geïnteresseerden

Daarnaast zijn de zolders vanaf januari iedere eerste zaterdag van de maand geopend voor het brede publiek. De vertelling begint om 11.00 uur.

U kunt reserveren via de pagina Rondleidingen/Individu of kleine groep van deze websi

Voor groepen vanaf tien personen

Groepen vanaf tien personen zijn ook welkom buiten de genoemde zaterdagen. Rondleidingen voor hen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van (assistent-)gidsen en de Breepleinkerk.

Onze coördinator onderzoekt graag met u de mogelijkheden (e-mail: info@orgelzolders.nl).

Tarieven 2024

De stichting Orgelzolders moet voor elke rondleiding huur betalen aan de eigenaar van de Breepleinkerk voor het gebruik van het gebouw. Daarom zijn de tarieven voor de rondleidingen als volgt vastgesteld:

  • Per persoon € 12,50 te betalen bij binnenkomst in de Breepleinkerk met een pinpas. Contante betalingen zijn niet mogelijk.
  • Primair en voortgezet onderwijs tot en met 30 leerlingen € 75 (voor elke persoon méér € 5). Betaling via een bankoverschrijving of bij binnenkomst in de Breepleinkerk met een pinpas.
  • Hoger en universitair onderwijs tot en met 30 studenten € 100 (voor elke persoon méér € 7,50). Betaling via een bankoverschrijving of bij binnenkomst in de Breepleinkerk met een pinpas.

Voor overige groepen gelden geen speciale tarieven meer. De deelnemers betalen € 12,50 per persoon