Nationale-Nederlanden doneert herstelkosten vloer Orgelzolders

Voor het herstel van de vloeren van de Orgelzolders heeft de gelijknamige stichting in december 2020 een bedrag van bijna tweeduizend euro ontvangen van Nationale-Nederlanden. Het geld is ‘gewonnen’ via de actie Wij en de maatschappij, een aparte stichting van Nationale-Nederlanden die medewerkers van het bedrijf aanspoort zich als vrijwilliger te verbinden aan maatschappelijke organisaties. Zij kunnen ieder jaar projecten presenteren voor een donatie; alle medewerkers worden vervolgens uitgenodigd een stem uit te brengen op het project dat hen het meeste aanspreekt.


De webmaster van de Orgelzolders, Maarten van den Bos, won dit keer glansrijk met zijn presentatie van de noodzaak de vloeren beloopbaar te maken, zodat belangstellenden er echt kunnen rondkijken. Bovendien is de elektrische verlichting er gammel en dus gevaarlijk.
De subsidie van Nationale-Nederlanden wil de stichting gebruiken om met sloophout twee vloeren te laten leggen. Daarnaast zullen de elektrische leidingen gerepareerd worden. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door SDW-Rotterdam, een organisatie die onder meer mensen helpt met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Overigens kan dat pas gebeuren als er duidelijkheid is over de toekomst van de Orgelzolders (zie de startpagina van deze website).