Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kom kijken op de zolders:

Rondleiding voor scholen en particulieren.

Titel van nieuwe bericht

Gepost 2019/02/14

Erasmusspeld voor Henk den Haan

Op woensdagmiddag 13 februari, ontving Henk den Haan op het stadhuis van Rotterdam, de prestigieuze Erasmusspeld uit handen van burgemeester Aboutaleb. 

Deze ere-speld wordt toegekend aan personen die zich vrijwillig op sociaal, cultureel en/of economisch gebied hebben ingezet voor de stad Rotterdam en de Rotterdamse samenleving. Henk ontvangt deze onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet als drijvende kracht achter het verhaal van de Orgelzolders in de Breepleinkerk. Zonder de inzet van Henk zou het verhaal van de drie Joodse gezinnen die 3 jaar in de kerk ondergedoken zaten, waarschijnlijk voor altijd in de vergetelheid geraakt zijn. Dankzij zijn speurwerk en de voortdurende passie het verhaal uit te dragen, zal deze wonderlijke gebeurtenis voor altijd in de Rotterdamse geschiedenis verankerd zijn en kunnen we het blijven doorvertellen aan nieuwe generaties.

Na de mooie plechtigheid en de warme toespraak van de burgemeester, vertrok het gezelschap naar de Breepleinkerk alwaar familie en vrienden van Henk hem konden feliciteren.