Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kom kijken op de zolders:

Rondleiding voor scholen en particulieren.

19 april: boekpresentatie in de Breepleinkerk

Gepost 2017/03/07

Op woensdag 19 april 2017 presenteert Anja Matser haar boek De Orgelzolders – Onderduikers in de Rotterdamse Breepleinkerk. Graag nodigen wij u uit aanwezig te zijn bij deze feestelijke gebeurtenis in de kerk waar het verhaal zich afspeelde.

Anja Matser vertelt in haar boek het bijzondere en nu complete verhaal van alle personages die een rol speelden bij deze onderduik. Haar intensieve speurwerk heeft veel nieuwe informatie en foto's opgeleverd over de families die zich schuilhielden op de zolderruimtes boven het orgel van de Breepleinkerk, en zeker ook over hun helpers. Zij heeft ervoor gezorgd dat de sluier van het verleden is weggetrokken, waardoor onderduikers én helpers eindelijk in het volle licht zijn komen te staan.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam reikt het eerste exemplaar uit aan mevrouw Annie van der Bruin-de Mars, de enige nog levende helper van de Joodse gezinnen.

De kerkdeuren gaan open om 16.30 uur, het programma begint om 17.00 uur en duurt tot ongeveer 18.30 uur.  Daarna is er gelegenheid om een gesigneerd exemplaar van het boek te kopen, te borrelen en na te praten. De middag wordt onder andere omlijst met muziek van Arie van der Krogt. De bekende organist Martin Mans zal het orgel bespelen. Voor de inwendige mens wordt gezorgd.

In verband met de catering verzoeken wij u zich voor 15 april aan te melden door te antwoorden op deze uitnodiging via info@orgelzolders.nl

Het boek is vanaf 19 april te koop in de boekhandel en via www.scheurmailrotterdam.nl

 

Wij hopen u op 19 april te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,

Namens de Stichting Orgelzolders, Anja Matser

Namens  Wist u dat... Uitgeverij, Herco Kruik